Verwarming

Lekkende CV-leidingen uit kunststof of metaal kunnen opgespoord worden met de infraroodcamera, ultrasone, de drukproef en traceergasmethode.

Alvorens we van start gaan vragen we u om de CV-installatie 2 uur op voorhand in werking te zetten, dit met behoud van de werkdruk 1,5-2 bar (indien mogelijk), de kamerthermostaat ingesteld op 28°C en met alle radiatorkranen en verwarmingskringen van de verwarmingsinstallatie geopend. Zo kunnen we meteen van start gaan met de ultrasone en infraroodcamera.

Voor ingewerkte CV-leidingen in ondergrondse caniveau (holle kanalen) wordt enkel gewerkt met ultrasone.

In de woning worden alle CV-leidingen in de chape aangeduid op de vloeren door middel van verschillende lokalisatormethodes en meegenomen in ons verslag. Dit kan later na ons onderzoek nuttig zijn voor de herstelling. 

Zelfonderzoek.

We raden aan om vooraf door je installateur het expansievat te laten controleren.

Controleer al het kraanwerk op radiatoren en CV-ketel, want vele kleine lekjes maken één groot. Een schijnbaar lek in de CV kan worden veroorzaakt door een expansievat dat inwendig stuk is. Het vat kan de verschillende werkdrukken bij koude en warme toestanden niet meer opvangen en laat de overdruk weglopen langs de overdrukklep. Dit geeft de indruk dat er een lek is in de CV installatie. Het expansievat moet bij normale werking hol klinken bij het aankloppen ervan.

Een lek bij een recente CV-installatie die wekelijks dient bijgevuld te worden, is eigenlijk maar een waterverlies van 1 bekertje.

Indien al het bovenstaande in orde blijkt, maken we graag een afspraak met u om u verder te helpen.   

 
 
 
 
 
 

Contacteer ons