Ultrasoon

Een verborgen waterlek in een toevoerbuis maakt een minuscuul trilgeluid dat door het menselijk oor vaak niet waar te nemen is. Dit toestel versterkt het trilgeluid.

Door op verschillende contactpunten te luisteren naar het trilgeluid, kan op basis van de intensiteit bepaald worden in welke sectie het lek zich bevindt, dit met behulp van een magnetisch contactmicrofoon of puntmicrofoon.

De trillingen die veroorzaak wordt door het waterlek gaan niet alleen door de leidingen zelf maar ook door de grond naar de oppervlakte. Dit probleem wordt opgespoord door middel van een grondmicrofoon. Deze techniek wordt gebruikt bij lekken aan de waterleiding en CV leidingen.

Ze werkt ook bij het controleren op de goede afsluiting van waterkranen, aangezien de inwendige waterdoorstroming in het kraanhuis hetzelfde trilgeluid maakt van een waterlek, alsook voor toiletspoelbakken, overloopkleppen, veiligheidsgroepen, regenwater vulsetten, ondergrondse brandkranen, brandhydranten, afsluiters, haspels, enz.


Contacteer ons